ICPMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Autor
SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
Naším posláním je šířit informace o produktech firmy Shimadzu v oblasti instrumentálních analytických přístrojů, přístrojů pro testování materiálů a speciálních přístrojů pro life science, jejich prodej a následně - instalace, zaškolení, záruční a pozáruční servis, ověřování a validace a aplikační podpora.
Tagy
Článek
Nejbližší akce
Video
Logo of LinkedIn

SHIMADZU: Pololetní události – Příležitosti k setkání s Vámi

St, 15.5.2024
| Originální článek z: Shimadzu
Srdečně Vás zveme na řadu událostí, které se budou konat v květnu a červnu s účastí spol. SHIMADZU, která představí novinky v oblasti analytických přístrojů.
Video placeholder
  • Foto: Shimadzu: SHIMADZU: Pololetní události – Příležitosti k setkání s Vámi
  • Video: Shimadzu Analytical and Measuring Instruments: Drone Video to Explore Shimadzu Tokyo Innovation Plaza

Vážení zákazníci,

srdečně Vás zveme na řadu událostí, které se budou konat v květnu a červnu s účastí společnosti SHIMADZU, která představí novinky v oblasti analytických přístrojů. Přijďte se podívat, jak Vám mohou tyto přístroje usnadnit práci v laboratoři.

Pracovní dny klinické hmotnostní spektrometrie 2024

  • Generální sponzor
  • Termín konání: 13. - 14. května 2024
  • Místo konání: Pevnost poznání Olomouc, Přírodovědecká fakulta UP Olomouc
  • Bližší informace
Název přednášky: Hmotnostní spektrometrie v AGELLAB
  • Přednášející: Zuzana Birkáš¹, Ondřej Hillmich² (¹Laboratoře AGEL a.s., Laboratoř farmakologie a toxikologie, Revoluční 2214/35. 741 01 Nový Jičín, ²SHIMADZU Handels GmbH Česká republika)

V pondělí 13.5. jsme se v čase 15:00 – 16:30 mohli vidět na naši přednášce zaměřené na hmotnostní spektrometrii v AGELLAB v rámci sekce Terapeutické monitorování léků pomocí MS.

Laboratoře AGEL a.s. se sídlem v Novém Jičíně poskytuje zdravotnické služby pro nemocniční a ambulantní zařízení v rámci celé České republiky v oboru klinické toxikologie a klinické farmakologie pod záštitou odbornosti klinické biochemie. Laboratoř farmakologie a toxikologie disponuje týmem kvalifikovaných odborníků a velmi kvalitním přístrojovým vybavením, které umožňuje provádět vysoce citlivé a specifické analýzy. Samozřejmostí je pravidelné testování v cyklech externí kontroly kvality a akreditace naší laboratoře podle normy ISO 15 189. Naším cílem je neustálé zvyšování kvality poskytovaných služeb s ohledem na současný stav poznání v našem oboru.

Aktuálně pracoviště disponuje dvěma high-end kapalinovými chromatografy ve spojení s trojitým kvadrupólem SHIMADZU LCMS-8060 a LCMS-8060NX a také plynovým chromatografem s jednoduchým kvadrupólem a plamenově ionizační detekcí SHIMADZU GCMS-2020NX / FID 2030. GCMS/FID laboratoř využívá výhradně pro toxikologické analýzy a stanovení těkavých látek. LCMS přístroje jsou v laboratoři velmi vytížené pro svou citlivost, robustnost a nízkou nákladovost. Spektrum vyšetřovaných analytů na LCMS je dominantně analýza stanovení hladin léků a také toxikologické analýzy, dále vyšetření biogenních parametrů a pracovního lékařství. Oba LCMS systémy jsou kompatibilní a musí zvládnout přes 13 000 analýz ročně.

Software nového LCMS-8060NX je vybaven toxikologickou knihovnou, což dovoluje provádět rychlý LCMS toxikologický screening a eliminují se falešně pozitivní a falešně negativní výsledky v případě použití imunochemických metod.

Laboratoř se na konci roku 2023 rozhodla jít cestou automatizace a pořídila společně s novým LCMS-8060NX také CLAM-2040 (celý systém IVD-R). CLAM-2040 je preanalytický modul, který automatizovaně zpracovává biologický materiál (moč, plná krev, plazma nebo sliny) z primární zkumavky a připravený vzorek převádí do autosampleru kapalinového chromatografu bez nutnosti zásahu analytika/laboranta. Tato automatizace kromě ušetření celkového času na přípravu vzorků přináší také eliminaci lidské chyby.

Název přednášky: IVD-R - kam jsme se posunuli a co nás letos čeká (FN Olomouc) IVD-R - jak to vidí výrobci a distributoři MS
  • Přednášející: D. Friedecký (Altium, Amedis, Pragolab, Shimadzu, Waters)

V úterý 14.5. jsme diskutovali na přednášce s názvem IVD-R - kam jsme se posunuli a co nás letos čeká (FN Olomouc) IVD-R - jak to vidí výrobci a distributoři MS v rámci sekce Kam směřuje klinická MS „nejen“ v Česku, která probíhala v čase 11:00 – 12:30.

Shimadzu: Tým Shimadzu na 24. Škole hmotnostní spektrometrie 2023

8. Česká lipidomická a metabolomická konference

  • Hlavní sponzor
  • Termín konání: 16 - 17. květen 2024
  • Místo konání: Filozofická fakulta UP Olomouc
  • Bližší informace

Konference bude tematicky navazovat na již tradiční setkání odborníků zabývajících se lipidy v různých oblastech chemie, biologie a lékařství. Novinkou konference je rozšíření stávajících témat i do oblasti metabolomiky.

Název přednášky: Radikalizace hmotnostního spektrometru – OAD-TOF
  • Přednášející: David Maxa (Shimadzu, ČR)
  • Čas přednášky: Pá 17.5.2024, 9:00 – 10:40

Systém OAD-TOF je Q-TOF LCMS s inovativní fragmentační technologií společnosti Shimadzu, využívající neutrální radikály pro štěpení dvojných vazeb. Díky této technologii je možné získat diagnostické fragmenty, které nelze analyzovat běžnou fragmentační technikou (CID), kdy se ionty fragmentují srážkou s inertním plynem, jako je argon nebo dusík. Neutrální radikály O/OH/H, generované pomocí mikrovlnného výboje, specificky oxidují/disociují dvojné vazby mezi uhlíky, což je užitečné pro identifikaci struktury organických sloučenin, jako jsou např. lipidy. Tuto techniku lze použít pro monovalentní ionty a záporné ionty, které je obtížné fragmentovat pomocí radikálových reakcí s elektrony a anionty, a poskytuje zcela nové strukturní informace. V kombinaci s LCMS-9050, který se může pochlubit prvotřídní přesností hmoty, vysokou skenovací rychlostí a rychlým přepínáním polarity, umožňuje OAD-TOF vytvářet inovativní aplikace.

18. Česko - slovenská spektroskopická konference 2024 a konference Mössbauerova spektroskopie v materiálových vědách 2024

  • Partner
  • Termín konání: 27. - 31. květen 2024
  • Místo konání: Kurdějov
  • Bližší informace

Společnost Shimadzu je předním světovým výrobcem vysoce kvalitních spektrometrů pro elementární analýzu, které splňují požadavky široké škály zákazníků na aplikace od kovů, chemikálií a polymerů až po testování životního prostředí, bezpečnosti potravin a léčiv atd.

Shimadzu řešení pro elementární analýzu zahrnují komplexní portfolio produktů a technik, od atomové absorpční spektrometrie (AAS), optické emisní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem (ICP-OES nebo ICP-AES) a hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem (ICP-MS) až po energeticky disperzní rentgenovou fluorescenční spektroskopii (ED-XRF) a optickou emisní spektrometrii (OES).

VITATOX 2024

  • Partner
  • Termín konání: 27. - 29. květen 2024
  • Místo konání: Dvůr Králové nad Labem
  • Bližší informace

VITATOX je vědecká konference zaměřená na benefity a rizika využívání antioxidantů, vitaminů, léčiv a stimulantů s ohledem na jejich toxicitu s využitím moderní analytické chemie.

Název přednášky: Novinky plynové chromatografie SHIMADZU
  • Přednášející: David Maxa (Shimadzu, ČR)
  • Čas přednášky: Po 27.5.2024, 17:35 – 17:50
Shimadzu Brevis GC-2050 plynový chromatograf

Nový prostorově úsporný plynový chromatograf Shimadzu Brevis GC-2050 poskytuje nekompromisní analytický výkon v moderním a zároveň robustním provedení a snadno splňuje analytické potřeby laboratoří v řadě průmyslových odvětví.

Shimadzu GCMS-QP2050 Hmotnostní spektrometr

Údržba inletu jedním dotykem, kvadrupól a jeho bezúdržbový provoz, technologie DuraEase a vlákno s dlouhou životností. To vše a mnohem více je nový Shimadzu GCMS-QP2050.

Shimadzu: Plynový chromatograf GC-2050 a Hmotnostní spektrometr GCMS-QP2050

Veletrh LABOREXPO 2024

Rádi Vás přivítáme na našem stánku č. C29 a společně se podíváme na naší nabídku nejnovějších laboratorních přístrojů a příslušenství, kterou ve dnech 5. a 6. června naleznete na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech.

Vybrané přístroje jako UV-Vis spektrofotometry, FTIR nebo HPLC systémy budou k dispozici také v provozním režimu a můžete si tak sami jejich možnosti naživo vyzkoušet.

Ve čtvrtek 6.6. bychom Vás v čase od 11:00 zároveň rádi pozvali na naší přednášku v rámci doprovodného odborného programu veletrhu LABOREXPO 2024, která bude zaměřená na výzkum v oblasti kultivace v „produkci umělého“ masa se zaměřením na analýzu kultivačního media pomocí kapalinové chromatografie a dalších technik.

Název přednášky: Analýza rozličných látek v kultivačním médiu
  • Přednášející: Minh Hang Ungermann (Bene Meat Technologies a.s.)
  • Místo: Otevřený prostor konferenčního sálu č. 7 ve vstupní hale I

Advances in Chromatography and Electrophoresis & Chiranal 2024

  • Partner
  • Datum: 17 - 20. červen 2024
  • Místo: Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého, Olomouc
  • Bližší informace

Sympozium „Advances in Chromatography and Electrophoresis & Chiranal 2024“ patří k pravidelným setkáním odborníků pracujících v oblasti separačních metod.

Vědecký program se bude zabývat všemi oblastmi separačních technik od základního po aplikovaný výzkum v chemii, fyzice, biologii, medicíně, forenzních vědách a příbuzných oborech.

Den uživatelů Shimadzu 2024

  • Pořadatel
  • Datum: 24. - 25. 06. 2024
  • Místo: Sázava u Žďáru nad Sázavou
  • Termín pro registraci: do 31. 5. 2024
  • Bližší informace

Zveme Vás na tradiční Československé Setkání uživatelů Shimadzu 2024, které se tento rok uskuteční v Česku na Vysočině v resortu Erich. Letos přislíbili účast uživatelé z oblasti toxikologie, klinické biochemie, potravinářství, životního prostředí ale i automotivu a dalších odvětví chemického průmyslu. Odborný program se skládá z přednášek SHIMADZU uživatelů.

Předběžný program

Hlavními tématy letošního Setkání uživatelů je soudní toxikologie, kontrola potravin, dále také analýza palivového vodíku nebo výzkum v oblasti kultivovaného masa.

  • Novinky SHIMADZU
  • Chromatografia v úradnej kontrole potravín - aditívne látky
  • Sledovanie obsahu PAU v detskej strave v rámci úradnej kontroly potravín
  • Analýza rozličných látek v kultivačním médiu při procesu výroby biotechnologicky kultivovaného masa
  • Klinická a toxikologická analýza v AGELLAB (bude upřesněno)
  • Využitie Shimadzu prístrojov na analýzu biosurfaktantov (časť 2)
  • Otravy houbami (soudní toxikologie)
  • Elektrické výboje, ich environmentálne, biologické a poľnohospodárske aplikácie a diagnostika
  • Zajímavé kazuistiky z klinické a soudní toxikologie
  • GC-MS ako diagnostický nástroj v súdnolekárskej toxikológii
  • Analytika vodíku pro palivové články
  • ROMIL Solvents – rozpouštědla pro kapalinovou chromatografii a chemikálie pro AAS a TOC
  • PolyArc pro využití v plynové chromatografii (LabRulez)
  • Nové typy HPLC kolon a jejich výroba (Chromservis)

Shimadzu: Den uživatelů Shimadzu 2024

SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
 

Mohlo by Vás zajímat

Capabilities and Operation of the Advanced Dilution System 2

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/MS, ICP/OES, Příprava vzorků
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Elemental Analysis of Animal Feed and Fertilizers Produced From Insects

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/OES
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Evaluation of the Temperature Characteristics of Toner

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Termální analýza
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Materiálová analýza

FTIR Series and Infrared/Raman Microscope Accessories

Brožury a specifikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
FTIR Spektroskopie, RAMAN Spektrometrie, Mikroskopie
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Ostatní

Improving Battery Production Yield, Performance, and Stability Using FTIR

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
FTIR Spektroskopie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

LABOREXPO & PROCESEXPO 2024 (doprovodný odborný program)

Hlavní částí doprovodného programu veletrhu bude dvoudenní program odborných a produktových prezentací, které představí konkrétní aplikace, novinky a trendy v laboratorní a analytické technice.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Najděte svou vysněnou práci v analytické chemii s LabRulez KARIÉRA!

Jste student, absolvent nebo zkušený laboratorní technik, vědec či chemický nadšenec? Hledáte novou výzvu v oblasti analytické chemie? Podívejte se na pracovní nabídky na LabRulez KARIÉRA!
LabRulez
more

Článek | Produkt

Představení nového ICP‑MS 7900: jedinečná technologie a výkon

Hledáte technicky nejdokonalejší single kvadrupólový systém na trhu? Absolutně nejvýkonnější Agilent 7900 ICP-MS.
Altium International
more

Článek | Nejbližší akce

Přednáška LABOREXPO 2024: Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích (Novinky, Bazar, Produkty a služby, Kariéra, Akademie)

Zveme Vás na přednášku Iva Novotného (LabRulez) s názvem Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích, která se koná ve čtvrtek 6. 6. v čase 13:00 - 13:20 hod.
LabRulez
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Capabilities and Operation of the Advanced Dilution System 2

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/MS, ICP/OES, Příprava vzorků
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Elemental Analysis of Animal Feed and Fertilizers Produced From Insects

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/OES
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Evaluation of the Temperature Characteristics of Toner

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Termální analýza
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Materiálová analýza

FTIR Series and Infrared/Raman Microscope Accessories

Brožury a specifikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
FTIR Spektroskopie, RAMAN Spektrometrie, Mikroskopie
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Ostatní

Improving Battery Production Yield, Performance, and Stability Using FTIR

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
FTIR Spektroskopie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

LABOREXPO & PROCESEXPO 2024 (doprovodný odborný program)

Hlavní částí doprovodného programu veletrhu bude dvoudenní program odborných a produktových prezentací, které představí konkrétní aplikace, novinky a trendy v laboratorní a analytické technice.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Najděte svou vysněnou práci v analytické chemii s LabRulez KARIÉRA!

Jste student, absolvent nebo zkušený laboratorní technik, vědec či chemický nadšenec? Hledáte novou výzvu v oblasti analytické chemie? Podívejte se na pracovní nabídky na LabRulez KARIÉRA!
LabRulez
more

Článek | Produkt

Představení nového ICP‑MS 7900: jedinečná technologie a výkon

Hledáte technicky nejdokonalejší single kvadrupólový systém na trhu? Absolutně nejvýkonnější Agilent 7900 ICP-MS.
Altium International
more

Článek | Nejbližší akce

Přednáška LABOREXPO 2024: Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích (Novinky, Bazar, Produkty a služby, Kariéra, Akademie)

Zveme Vás na přednášku Iva Novotného (LabRulez) s názvem Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích, která se koná ve čtvrtek 6. 6. v čase 13:00 - 13:20 hod.
LabRulez
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Capabilities and Operation of the Advanced Dilution System 2

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/MS, ICP/OES, Příprava vzorků
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Elemental Analysis of Animal Feed and Fertilizers Produced From Insects

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/OES
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Evaluation of the Temperature Characteristics of Toner

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Termální analýza
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Materiálová analýza

FTIR Series and Infrared/Raman Microscope Accessories

Brožury a specifikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
FTIR Spektroskopie, RAMAN Spektrometrie, Mikroskopie
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Ostatní

Improving Battery Production Yield, Performance, and Stability Using FTIR

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
FTIR Spektroskopie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

LABOREXPO & PROCESEXPO 2024 (doprovodný odborný program)

Hlavní částí doprovodného programu veletrhu bude dvoudenní program odborných a produktových prezentací, které představí konkrétní aplikace, novinky a trendy v laboratorní a analytické technice.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Najděte svou vysněnou práci v analytické chemii s LabRulez KARIÉRA!

Jste student, absolvent nebo zkušený laboratorní technik, vědec či chemický nadšenec? Hledáte novou výzvu v oblasti analytické chemie? Podívejte se na pracovní nabídky na LabRulez KARIÉRA!
LabRulez
more

Článek | Produkt

Představení nového ICP‑MS 7900: jedinečná technologie a výkon

Hledáte technicky nejdokonalejší single kvadrupólový systém na trhu? Absolutně nejvýkonnější Agilent 7900 ICP-MS.
Altium International
more

Článek | Nejbližší akce

Přednáška LABOREXPO 2024: Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích (Novinky, Bazar, Produkty a služby, Kariéra, Akademie)

Zveme Vás na přednášku Iva Novotného (LabRulez) s názvem Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích, která se koná ve čtvrtek 6. 6. v čase 13:00 - 13:20 hod.
LabRulez
more
 

Mohlo by Vás zajímat

Capabilities and Operation of the Advanced Dilution System 2

Technické články
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/MS, ICP/OES, Příprava vzorků
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Ostatní

Elemental Analysis of Animal Feed and Fertilizers Produced From Insects

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
ICP/OES
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Potraviny a zemědělství

Evaluation of the Temperature Characteristics of Toner

Aplikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
Termální analýza
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Materiálová analýza

FTIR Series and Infrared/Raman Microscope Accessories

Brožury a specifikace
| 2024 | Shimadzu
Instrumentace
FTIR Spektroskopie, RAMAN Spektrometrie, Mikroskopie
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Ostatní

Improving Battery Production Yield, Performance, and Stability Using FTIR

Aplikace
| 2024 | Agilent Technologies
Instrumentace
FTIR Spektroskopie
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza
 

Podobné články


Článek | Nejbližší akce

LABOREXPO & PROCESEXPO 2024 (doprovodný odborný program)

Hlavní částí doprovodného programu veletrhu bude dvoudenní program odborných a produktových prezentací, které představí konkrétní aplikace, novinky a trendy v laboratorní a analytické technice.
LabRulez
more

Článek | Kariéra

Najděte svou vysněnou práci v analytické chemii s LabRulez KARIÉRA!

Jste student, absolvent nebo zkušený laboratorní technik, vědec či chemický nadšenec? Hledáte novou výzvu v oblasti analytické chemie? Podívejte se na pracovní nabídky na LabRulez KARIÉRA!
LabRulez
more

Článek | Produkt

Představení nového ICP‑MS 7900: jedinečná technologie a výkon

Hledáte technicky nejdokonalejší single kvadrupólový systém na trhu? Absolutně nejvýkonnější Agilent 7900 ICP-MS.
Altium International
more

Článek | Nejbližší akce

Přednáška LABOREXPO 2024: Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích (Novinky, Bazar, Produkty a služby, Kariéra, Akademie)

Zveme Vás na přednášku Iva Novotného (LabRulez) s názvem Moderní přístup k marketingu a PR v analytické chemii a laboratořích, která se koná ve čtvrtek 6. 6. v čase 13:00 - 13:20 hod.
LabRulez
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.